SHPËRNDAJE

Përfaqsusit e shtetit tonë të cilët janë të akredituar në vendet e botës po na turpëroin më deklaratat e tyre të pamenqura, të cilët flasin sikur të ishin gazetar apo opinjonista, pa e ditur së më qfar peshe i ka ngarkuar shteti ynë ata.  Një deklarat tendencioze dhe të pa pranushme në gjuhen diplomatike e cila është raciste, e ka dhenë Ambasadori i republikës së Kosovës në Britanin e Madhe ,  Lirim Grajqefci, i cili thotë së Mekati ynë më i madh është konvertimi në Islam, një deklarat raciste dhe shumë e rrezishme, e po jepë një pasqyre të errët para  Botës demokratike.

Nuk është kompetent ai më berë vlersime të tilla, për një gjë të till mund të flasin vetëm historianet, dhe njëzit kompetent për të, e jo ambasadoret apo diplomatet Kosovarë,  të cilet  paguhen nga taksat tona dhe  na  ofëndoin, po spo e di qellimin e kësaj deklatrate fminore apo të rrugës.

Qeveria e republikes se Kosoves në menyr urgjente duhet te marr masa dhe ta shkarkoj ambasadorin Grajqefci si të pa përgjegjshe dhe jo profesional dhe ta dëtyroj që të  bejë kërkim  faje pubike ndaj popullit  të vetë, veprim më të cilin do të diciplinohen edhe Ambasadoret tjerë, të cilët e sulmoin popullin e  vetë siq është Ambasadorja në Itali,  të diciplinohen edhe përfaqsusit e shtetit në të gjitha dikasteret shtetërore.  Mendoj që ambasadori nuk ka qen i sakt në përcaktiet e tij qe i ka bere sepse të paret tane para se me qenë të besimit të krishter kanë qenë me një përkatsi tjetër fetare të quantur paganiane  apo pagan, dhe i preferoj perkatsisht abasadorit Grajqefci që ta mesojë ma mirë historin e popuit të ti, te cilen e ka përfaqsuar deri tani. Ne jemi deshmitar të tëndecave radikale të një grupi të cilët thirren ne Islam dhe në të njëiten kohë janë në shpërputhshmeri të plot me Islamin, por jemi deshmitar edhe të nje Islamo fobije që po manifestohet në vendin tonë e cila është jasht zakonisht e dëmshme dhe shumë e rrezikshme  per shoqerin tonë e  cila e  demton tolerance ndërfetare në vendit tone, e cila u kultivua nder shekuj dhe është shembull në mbar boten. Qeveria e republikës së Kosovës  duhet të marrë masa serioze ndaj të dy këtyre fenomenëve të rrezikshme të cilat po cenoin religjionin apo qytetaret e repubikes së Kosovës.

Shkruan: Islam Krasniqi

SHPËRNDAJE